احساس خواني

احساس خواني
يعني اينکه مداح بتواند نسبت به معاني و مفاهيم ( دعا ، شعر ، متن ) کليه فعل و انفعالات از قبيل ( شادي ، حزن و اندوه ، سوز و گداز ، حماسي و .. ) را با صداي خود در خواندن و بعضا استفاده از حرکات صحيح به مستمع انتقال دهد.
توضيح : همان طوري که يک بازيگر هنگام ايفاي نقش ، نقش خود را طوری ایفا می نماید که حس می کند در عمل هم همان نقش در مورد نظر مي باشد و تمام حرکات و حالات خود را نسبت به نقش مورد نظر تنظيم و ارائه مي نمايد. البته در مداحي اين حس بايد واقعي باشد که از طريق تقوا و رعايت اخلاق بدست مي آيد.
در مداحي هم وقتي مداح روضه مي خواند بايد خود را در آن لحظه در آنجا حس کند و با تمام وجود و احساس بخواند و يا اينکه وقتي مي خواهد از شجاعت اهل بيت بخواند بايد با لحن حماسي و حرکات حماسي حالات را انتقال دهد و به طور کلي بايد بگوييم که مداح بايد داراي احساسات و عواطف و روح بلندي در خواندن باشد تا بتواند با قدرت و اقتدار بالايي رسالت و پيامد هاي اهل بيت را به جامعه انتقال دهد.
مثال : در دعاخواني بايد مداح ضمن تسلط بر روانخواني و معاني دعا ، هنگام خواندن حالت و حسي به خود بگيرد که نشانه خضوع و خشوع در برابر پروردگار متعال باشد و اين بايد به گونه اي باشد که مستمع آن را با تمام وجود حس کند .
تمرين : شعر زير را با حالت حماسي بخوانيد
شهسوار با وقار عرصه ميدان عشقم
جان نثار سيد العشاق فخر راستينم
تمرين : شعر زير را با حالت حزن و اندوه بخوانيد
اين غم کجا برم که پس از مرگ ، جاي گل
باران تير ، بر بدنت ، ريخت يا حسن
تمرين : شعر زير را با حالت شادي و فرح بخوانيد
عيد ميلاد است ميلاد جواد ابن الرضاست
خرم از رويش زمين و روشن از نورش فضاست
ارسال دیدگاه