نکته بسيار مهم

سایت کربلایی حسن توزی بندر گناوه

نکته بسيار مهم در قسمت قبل گفتيم که چگونه مبتدي يک برنامه کوتاه را از روي يک نوار تقليد کند و آن را در مجلس پياده نمايد. نکته بسيار مهم اين است که برنامه کوتاهي که از روي نوار تقليد شده ، کجاي مجلس خو

نکته بسيار مهم

نویسنده ی این مطلب: سایت کربلایی حسن توزی
تاریخ ارسال مطلب: شنبه 25 شهريور 1396
مطلب در موضوعاتآموزش مداحی ، شروع مداحی ،
نکته بسيار مهم

نکته بسيار مهم
در قسمت قبل گفتيم که چگونه مبتدي يک برنامه کوتاه را از روي يک نوار تقليد کند و آن را در مجلس پياده نمايد. نکته بسيار مهم اين است که برنامه کوتاهي که از روي نوار تقليد شده ، کجاي مجلس خوانده شود که تشخيص آن به ندرت از طرف مبتدي درست از آب در مي آيد و بايد حتما با صلاح ديد استاد باشد . چون آن مجلسي که در نوار اجرا شده با آن که شخص مبتدي مي خواهد پياده کند ، بسيار فرق دارد زيرا خواننده نوار يک خواننده تواناست و به فراخور مجلس خود ، شعر را تحويل مستمع مي دهد و مجلس را اداره مي کند.
همچنين آن مجلس بسيار بزرگتر از مجلس شماست و امکان دارد اين کليشه کاري شما در اين مجلس کوچک ، جواب ندهد . اگر قرار است شعري در ده مجلس خوانده شود ، ده بار نيز بايد خواندن ان به تناسب مجلس تغيير کند. اما معمولا شخص مبتدي دوست دارد شعري که مي خواند ، فورا روي مستمع تاثير بگذارد و او را منقلب کند و به همين خاطر سراغ تقليد از نوارهاي پرشور و التهاب و قسمت هاي پرسوز و گذار آن مي رود اما به محض خواندن آن در مجلس کوچک ، فرد مي بيند که نتيجه اي که در نوار بود ، اينجا به عمل نيامد.
دليل آن بسيار واضح و روشن است زيرا شما فقط آن را پياده کرده و تقليد نموده ايد اما نه شما به مهارت خواننده نوار هستيد ، نه مجلس شما به خوبي و آمادگي آن مجلس از مستمعين است و نه از شما آن گونه خواندن را به عنوان يک مبتدي مي پذيرند. پس انتظار نداشته باشيد مجلس شما هم مثل آن نوار بشود .
ثانيا در انتخاب قطعه مورد نظر نوار هم بايد بسيار دقت کرد ، اين قطعه تقليدي به هيچ وجه نبايد روضه باشد چه انکه روضه خواني مقوله اي بسيار مهم است که مرحوم حاج ملا حسين مولوي ، استاد بزرگ مداحي ، مبتدي ها و خيلي از با تجربه ها را از آن منع مي کردند و مي فرمودند که اگر بتوان مجلس را با شعر اداره کرد بهتر مي باشد و قداست و حرمت آن روضه حفظ مي شود زير همان طور که گفتيم شخص مبتدي اگر استاد نديده باشد ، يک نوع حرص و ولعي به خواندن و اشک گرفتن دارد که بايد مهار شود.
همچنين قطعه اي که انتخاب مي کنيد حتي المقدور شور هاي سنگين نيز نباشد زيرا در مجالس کوچک ، دادن اين ذکر ها درست نيست و باعث نامنظم شدن شور مي شود و نيز انتخاب نوحه و واحد سنگين خواندن هم صحيح نمي باشد چون اينها مهارت خاصي مي خواهد که با تغيير مجلس و مستمع تفاوت مي کند.
بهترين قطعه اي که مي توانيد از نوار برگزينيد قسمت هايي است که خواننده نوار آن را در ابتداي نوار با آرامش در سکوت مجلس و پرده هاي پايين مي خواند .
البته بايد مداح بهتري کنار شما باشد که به محض نا منظم شدن مجلس توانايي جمع کردن آن را داشته باشد که موجب به هم خوردن مجلس و سر افکندگي شما نشود.
خلاصه مطلب اينکه تا چهار پنج سال اول ، شخص مبتدي است و نبايد از استاد جدا شده و شاگرد صرف محسوب مي شود. بايد بي چون و چرا توصيه هاي استاد رو گوش کند و در تمام اين مدت از نوار گوش کردن و شرکت در محافل غافل نشود . به قول يکي از ذاکران طراز اول تهران مداحي صد فن دارد که خواندن يکي از آنهاست و بايد تمامي اين فنون با گذشت زمان فرا گرفته شود.

راهنمايي
به توصيه يکي از اساتيد بزرگوار تمرين صرف سودي ندارد و شخص بايد اين تمرينات و توصيه ها را در خواندن اگر چه براي يک نفر به کار بندد که خواندن هفته اي يک مرتبه براي شخص مبتدي الزامي است

ارسال دیدگاه

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]